Faten som står här inne är inte punsch fat som man skulle kunna tro utan det är vinfat.
Men punschen lagrades i liknande fat på samma sätt som man lagrar vin.
Efter att punschen hade tillagats och fått rätt smak så transporterades den i rör till olika fat för att lagras.
Punsch lagrades ofta 3-6 månader, ju längre punschen lagrades ju dyrare och finare ansågs den vara.
Den allra finaste och dyraste punschen var den som var sjörullad.
Sjörullad punsch lagrades i fat som sedan lastades ombord på fartyg som ballast och skeppades runt. Man ansåg att sättet den rullade runt i fartyget gjorde punschen extra god, vilket gjorde att man kunde ta mer betalt för den.
Men ofta fanns det inga fartyg som kunde ta punschen, så då sägs det att man la fatet på en vagn som sedan en häst drog till Åhus och tillbaka, som man sedan kallade för sjörullad punsch.
Metallstencilerna som ni ser ligga här jämte användes för att markera på de olika faten vart de skulle skickas i Sverige. Punsch från Karlshamn såldes över hela Sverige och även en del till utlandet tex Danmark, Finland och Tyskland.